Browse By

Uvod u priču

Poštovane koleginice & kolege blogeri,

Posle SAD, Japana i zapadne Evrope, blog stidljivo i na našim prostorima postaje jedan od bitnijih komunikacijskih alata. Svakako da će uskoro, paralelno sa mainstream medijima, početi da igra bitnu ulogu u kreiranju javnog mnjenja. U poslednjem Technorati izveštaju (04.2007.) se navodi da se u svetu svakog dana napravi 120 hiljada novih blogova!

Na našim prostorima se zbog nerazvijene IT infrastrukture sve to razvija dosta sporije, ali se ipak razvija. U vezi blogova na našim prostorima ne postoje neke zvanične cifre, ali svi koji prate blogosferu primećuju da se njihov broj svakodnevno uvećava. Sasvim dovoljno da postoji nekoliko dosta kvalitetnih blog agregatora (Blogodak, BlogAriat, Planeta pa čak i blog katalozi kao što je recimo BlogKatalog 🙂

Kako smo procenili (Marko i Peđa) da je blog scena u regionu postala dosta stabilna i čitana, mislili smo da ne bi bilo loše organizovati i jedno blog okupljanje. Na njemu bismo mogli, na za jednog blogera neobičan način – uživo, razmenili mišljenja i iskustva, pokrenuli zanimljive diskusije, a svakako sklopiti i učvrstiti nova prijateljstva (dvoje su se tako smuvali ;).

Da bismo sve podigli na jedan “pametan i koristan” nivo, odlučili smo da pored samog okupljanja organizujemo i nekoliko predavanja o blogu i blogosferi, kao i da zbog organizovanosti pokrenemo ovaj blog gde će biti koncentrisane sve informacije o predstojećem događaju i oko kojeg bi se u budućnosti mogle organizovati neke nove akcije.

Prvo blog okupljanje je planirano za prvi vikend u 5. mesecu, verovatno u nedelju 06.05.2007. Konkretne i detaljnije informacije o samom mestu, vremenu, predavačima itd. imaćemo tokom ove ili početkom sledeće nedelje, kada ćemo ih i objaviti na ovim stranama. Prijave za prisustvo ćete takođe moći ostaviti ovde otprilike u isto vreme.

0 thoughts on “Uvod u priču”

 1. Moošema says:

  Hello world!

  🙂

  Doprineću, makar svojim laičkim blogodelovanjem.

 2. Blogowski says:

  Hvala na prvom BlogOpen komentaru 🙂 Vidim da si ga “nanjušila” via technorati :))

  Zaista se radujem što se priključuješ. Čitamo se, pišemo a i organizujemo uskoro :))

 3. Moošema says:

  Zato što je Techonrati moj jedini blogo-prijatelj. Ne znam za boljeg u blogosferi, Alexa mi je totalni stranac (koga ne poznajem, njega se plašim, koga se plašim, taj mi je neprijatelj).

  Uostalom, zaista bih mogla sita da se ispričam o blogovanju u analfabetskoj blog-kondiciji. Vi ste svi to ili zaboravili ili nikada niste ni znali. Mogu da budem egzotična, kao jagnjetina u slatko-kiselom sosu.

 4. Blogowski says:

  ^^Onda za minut dva proveri mail 😉

 5. Ivana says:

  Za sad samo pozdrav i podrška. A na skupu se vidimo, naravno 🙂

 6. Zmajcek says:

  Veliki pozdrav i cestitke na sijajnoj ideji,nadam se da cu uspeti da se vidimo na tom skupu 🙂

 7. Blogowski says:

  Hvala Ivana i Zmajček, vidimo se na “openu” 🙂

 8. Dusan says:

  Vas znam iz pisanja, Marka i licno… dacu mu sutra par insajderskih saveta u vezi sa tim kako da prodjete optimalno sto se tice troskova. Ceo pakao sam prosao sa firmom u kojoj radim, a rasadjivanje znanja ne skodi 😉

  Sve najbolje!

 9. Maja says:

  Odlicna ideja i zaista je bilo krajnje vreme da se organizuje jedan blog festival i u Srbiji. Bas mi je zao sto necu moci da budem sa vama ali javite mi ako mogu nekako da pomognem virtuelno ili konkretno iz CH, bice mi drago. 🙂

 10. Pedja says:

  Hvala Dusane i Majo 🙂

  p.s.
  Majo ako hoces da nas podrzis bicemo ti zahvalni i sa malim linkom ili banercicem sa tvog bloga 😉

 11. Maja says:

  Pedja: vrlo rado ali baneru su malo preveliki za moj template koji sam ubacila u mojblog 🙂 a do tada, blogovala sam o vama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *