Browse By

Survey (III) topics – straight A, lectures – solid C, perfect sponsors

Ivan Ćosić the best presenter, “Tweetokracija” and “Blogs and media laws” among most important topics, RNIDS, Live e-TV, Verat and Plus Hosting the most relevant sponsors, Limundo left the best impression, and most visitors think that mobile operaters’ absense was noticable.

U poslednjem krugu istraživanja, u kojem su učesnici konferencije ocenjivali relevatnost tema, kvalitet predavanja, učešće sponzora i njihovu vidljivost, otkrili smo pravce u kojima treba da se razvijamo da bi celokupni utisak i nivo organizacije bili još bolji.

TEME, PREDAVANJA I PREDAVAČI

Prilikom ocenjivanja relevantnosti tema svih pojedinačnih predavanja, 58,5% učesnika konferencije je MotivAkciji Ivana Ćosića dalo najvišu ocenu, a tek nešto manje petica (51,2%) dobille su teme Tweetokracija, Ivana Brezaka Brkana i Predraga Pušelje i Blogovi i medijsko zakonodavstvo, Ivane Radun i Đorđa Krivokapića.

Kao važna, prepoznata je i tema “O jeziku i pisanju za web” Ranka Trifunovića (32,6% je relevatnost ocenilo peticom, a 14% četvorkom), dok je u isto vreme prezentacija ove teme dobila visoki procenat najniže ocene (24,4%) ili obeleženo opcijom N/A (29,3%), koja je birana ako predavanje nije praćeno ili nije primećeno.

Preko 43% ispitanih je peticom ocenilo i kvalitet teme i nivo predavanja kada je reč o Slavku Iliću i njegovom “Umreženom aktivizmu“, dok je tema Vladimira Stankovića Dede “Blogovanje kao način življenja” dobila 41% petica za relevantnost, a nešto više četvorki za kvalitet predavanja (34,1%).

Zanimljiva je obrnuta situacija sa Jutarnjim razgibavanjem Ivana Ćosića, čija relevantnost teme je ocenjena uglavnom solidnom trojkom, ali je zato izdvedba dobila visoke ocene, za razliku od Tweetokracije, koja je kao tema ocenjena najvišim ocenama, ali je prezentacija prosečno ocenjena trojkom.

Opšti utisak je da je po mišljenju učesnika konferencije većina tema bila važna za konferenciju (prosečna ocena važnosti je 4,7) ali je nivo predavanja dobio prosečnu ocenu dobar (3), po mišljenju najvećeg broja ispitanih.

SPONZORI

Učesnici konferencije ocenjivali su sponzore po kriterijumu relevatnosti i po vidljivosti i utisku koji su ostavili na prisutne.

Među tehničkim sponzorima, Live e-Tv (88,6%), Plus hosting (52,3%) i RNIDS i Verat (po 51,2%) po kriterijumu relevantnosti učešća na ovakvoj konferenciji ocenjeni su kao najvažniji sponzori, a posebno visok utisak svojim prisustvom ostavili su Live e-TV (52,3% smatra da su bili savršeni) a 39,5% takođe ocenjuje kao savršeno prisustvo ekipe Plus hosting.

Čak 35% učesnika konferencije svoj utisak što se tiče Verata ocenjuje sa N/A, što nas je nasmejalo, jer to samo znači da je konekcija radila savršeno toliko, da većina nije obraćala ni pažnju na to.

Čak 80% učesnika je  Limundo videlo kao važne i prihvatljive sponzore, a čak 43% je njihov doprinos konferenciji doživelo kao savršen utisak.

Sponzori koji su nam omogućili tehničku opremu, bez koje bismo bili u ozbiljnom problemu, nisu bili dovoljno istaknuti: Pin computers i Division multimedia su ocenjeni kao relevatni, ali očigledno da ispitanici nisu znali šta su nam ovi sponzori obezbedili: kompjutere, opremu za projekciju i projekciona platna.

Za razliku od sponzora tehničke opreme, sponzori uživancije su primećeni u potpunosti: Destilerija Zarić sa svojim rakijama s Povlena je ocenjena kao savršen utisak za 51,1% učesnika47,6% misli da je Slovačka kolbasa bila savršen sponzor, a kao savršene Pepsi je videlo 22%. Vega media i leba masti su bili savršeni za 24,4% učeniska, a vina Podrma Benišek 20,5%.

U isto vreme, ovi poslednje pobrojani sponzori su po kriterijumu utiska dobili i visok procenat odgovora N/A, verovatno zato što je veliki broj ispitanika iz ankete celu konferenciju pratio putem live streaminga i nije imalo uvid u ponudu ovih sponzora.

Ko je nedostajao od sponzora:

Veliki broj ispitanika je iskoristio mogućnost da navede koji sponzori su nedostajali ovakvom skupu. Evo nekoliko odgovora:

  • telenor ili mts, mobilna telefonija
  • Neki mobilni operater
  • Mozda neki provajder mobilne telefonije jer Internet je uvek i svuda uz nas 🙂
  • Kuća čaja, Rosa
  • Nokia, Sony Ericsson i tako neko, s mobilnim telefonima kakvi nama trebaju

***

Hvala svima koji su izdvojili vreme da popune ovu anketu i pomognu nam da se još bolje pripremimo za sledeću konferenciju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *