Browse By

Twitter: Podeli sa prijateljima listu blokiranih “neprijatelja”

U cilju bolje zaštite korisnika Tvitera i protiv zloupotrebe, od juče sa svojim prijateljima možete podeliti i svoju listu blokiranih naloga.

Zbog povećanih zloupotreba na Tviteru, kao i različitih varijeteta tih zloupotreba, Tviter usavršava svoj sistem zaštite korisnika. Prvo je u decembru sređena block lista i odvojena od mute liste, a uvedena je i restrikcija za blokirane, čime nalog koji ste blokirali ni na koji način ne može da vidi šta pišete dok je ulogovan.

Potom su u aprilu pooštreni uslovi korišćenja, čime se mnogo lakše sankcionišu zloupotrebe i kršenja pravila.

Sada je omogućeno da listu blokiranih naloga podelite sa onima u koje imate poverenja. Opcija nije još uvek dostupna svima, ali najavljeno je da će do kraja nedelje biti na raspolaganju svim korisnicima.

Proces je jednostavan:

1. Eksportujete svoju listu na svoj hard disk u .csv formatu i taj fajl delite sa prijateljima.

Sa mesta Settings/Blocked Accounts

Sa mesta Settings/Blocked Accounts (ilustracija Twitter)

2. Vaš prijatelj može da importuje tu listu na Twitter, ne menjajući format, i svi nalozi sa nje će biti automatski blokirani i kod njega.

Čuvanje liste na hard disku.

Eksportovanje liste na hard disk. (ilustracija: Twitter)

Ova opcija je smišljena da olakša žrtvama istih i ponavljanih napadača da se što lakše i brže zaštite od sajber zlostavljača na ovoj mreži.

Više o celom postupku pogledajte u Help centru Twittera.

One thought on “Twitter: Podeli sa prijateljima listu blokiranih “neprijatelja””

  1. Suza Milosevic says:

    Blokiranje ljudi koji nam smetaju,odnosno koji nas na neki nacin ugrozavaju,zaista je korisno,ali zbog cega bi smo to delili sa drugim ljudima osim ako i njih ne ugrozavaju,a da oni naravno toga nisu svesni…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *