Browse By

Odlike i značaj medija građanskog društva

larisa-rankovicSerijal tekstova o predavanjima na ovogodišnjem BlogOpenu nastavljamo osvrtom na medijsku scenu u Srbiji, regionu i Evropi. Postavili smo par pitanja Larisi Ranković o njenom nastupu na ovogodišnjem BlogOpenu kao i o prilikama kad su Internet mediji u pitanju. U nastavku sledi njen odgovor:

#BlogOpen09 je prilika da se čuje priča o medijima gradjanskog društva u Evropi, njihovom društvenom značaju i aktuelnim inicijativama za pomoć ovoj vrsti medija koji se nalaze izmedju javnog servisa i komercijalnih medija.

Ovi mediji se još nazivaju i community ili alternativni mediji pa će biti i reči o tome zašto ovakvih medija ima vrlo malo u Srbiji, iako je njihovo delovanje zakonski predvidjeno.

Na kraju, biće reči o tome koji su mediji preuzimali funkciju ovih medija u Srbiji devedesetih i kako mediji na Internetu, uključujući i blogove, mogu ostvariti neke od funkcija predvidjenih za medije građanskog društva.

Blogerke i blogeri će moći da saznaju više o tome koliko se na evropskom nivou govori o njihovom značaju i, ko zna, možda neka slična inicijativa – u Srbiji ili u regionu – dodje baš iz blogosfere.

Blogerke i blogeri su i inače već navikli da rade bez ičijeg usmeravanja, navikli su da se povezuju, da procenjuju društvena, medijska, politička i svakodnevna dešavanja u svom okruženju, a to su, u osnovi, funkcije koje, između ostalog, imaju i mediji građanskog društva.

Podsećamo vas da je potrebno registrovati se ukoliko želite da čujete ovo kao i ostala predavanja. Zbog potrebnog vremena za izradu akreditacija to je moguće učiniti do 31. avgusta 2009. godine.

0 thoughts on “Odlike i značaj medija građanskog društva”

  1. luka knezevic - strika says:

    postoji slovo ?, kad ve? koristite doma?u tastaturu, koristite i to ?, jer mislim da dj ne postoji u srpskom.

  2. Slavko Ili? says:

    @Luka:
    Primedba je apsolutno na mestu i nadalje ?emo (ta?nije ja ?u) pisati u skladu sa tim. Hvala!

  3. Pingback: BlogOpen09 Oficijalni deo | Walter.rs
  4. Trackback: BlogOpen09 Oficijalni deo | Walter.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *