Browse By

O Centru za nove medije

Centar za nove medije Liber je osnovan 2008. godine u Novom Sadu. Od početka osnivanja radio je na promociji blogova, odgovornog korišćenja interneta i digitalne pismenosti. Pojavom društvenih medija, CNM se fokusira na sve aspekte korišćenja, u privatne ili individualne svrhe, kao i na izučavanje fenomena vezanih za SM.

Jedan od prvih i bitnijih projekata Centra je konferencija BlogOpen, koja se redovno, kao jednogodošnji saziv održavala do 2011. godine. BlogOpen je radno-prijateljski susret blogera, tviteraša, privatnih i poslovnih korisnika društvenih mreža, profesionalaca u oblasti komunikacije, kao i svih onih koje interesuju teme kojima se bavi. Skup je osnovan 2007. godine kada je održana nulta konferencija, i prvih nekoliko godina se svaki put selio: nulti BlogOpen je održan u Pančevu, prvi u Novom Sadu, drugi u Boru, a treći u Nišu. Četvrti i peti održani su u Novom Sadu.

Paneli BlogOpen su nastali iz glavne konferencije, sa sastoje se od niza otvorenih, manjih debata na ključne teme iz oblasti Interneta, blogova i korišćenja društvenih mreža. U posebnom fokusu su digitalna prava korisnika, zaštita privatnosti i sloboda govora.

Kontakt podaci:

Centar za nove medije Liber, Prvomajska 12, Novi Sad, libercentar@gmail.com, office@blogopen.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *