Browse By

Hedonizam & IT

miloje-na-odmoruNastavljamo sa serijom mini-intervjua kako bismo sve posetioce BlogOpena što bolje upoznali o čemu će se to pričati za vreme predavanja. Miloje Sekulić, u veoma specifičnom izlaganju, zajedno sa Milošem, pričaće o odnosima između bloggera gde će kroz interesantne primere iz prakse prikazati neke momente domaće blogosfere.

1. Kako bi ukratko najavio svoje predavanje na BlogOpenu?

Miloš Petrović i ja ćemo ćaskati na temu odnosa između PR-a i blogera. “To Do!” i “Don’t” fazon i zašto je i jednim i drugima bitno i korisno da lepo sarađujemo. Nećemo imati neku prezentaciju nego ćemo listati naše postove. Korisni linkovi (bar što se mene tiče):
http://blog.veza.biz/?p=181
http://blog.veza.biz/?p=183
http://blog.veza.biz/?p=199
http://blog.veza.biz/?p=200
Ovaj poslednji je naročito značajan jer ako te kliping agencija prati – bitan si medij!

2. Kakvi su bili tvoji blogging počeci?

E sad kad bi se setio kada je to bilo ali recimo neka jesen 2005.
Sedim na nekoj klupi potpuno ophrvan poslom jer sam upravo pustio novi broj magazina u štampu. To je bio “e-magazin”. Štampano izdanje koje je na žalost mnogih ukinuto prošle godine.

Pominjem ga jer su neki od prvih tekstova o blogovima od nas objavljeni upravo u njemu još 2003. a zanimljivo je i da je Marko Bijelić mungos svoj Biznisblog (prodao ga je pre oko godinu dana) pokrenuo dok je pripremao seriju tekstova za nas o biznis strani blogovanja. Elem sedim tako i razmišljam o lepim stvarima u životu pa iz toga nastane “Dnevnik hedoniste” http://hedonist.mojblog.rs/. Po učestalosti objava na njemu vidi se koliko mi je život tada bio .. hedonistički. 🙁
Onda je nekako paralelno sa promenama koje su mi se desile u životu došlo do poketanja VEZa bloga. Pa smo krenuli poletno, pa nas je izdao hosting, pa… To je kolektivni blog male konsultantske agencije VEZa koju sam osnovao sa drugarima pre više od pet godina. Danas je upravo pušten 200 post. Za budućnost ćemo videti.

3. Tvoja poruka blogerima i ostalim (potencijalnim) posetiocima BlogOpena?

Mir i ljubav među ljudima celog sveta.
Dobro zezanje i tradicionalno sjajan roštilj posetiocima BO09

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *