Browse By

Deklaracija o internet slobodama

Zalažemo se za slobodan i otvoren Internet.

Podržavamo transparentne procese u stvaranju internet prakse koja treba da postane važna i jedina moguća politika za sve učesnike i korisnike Interneta.

Podržavamo i zalažemo se za pet osnovnih načela internet sloboda:

Sloboda govora: Ne cenzurišemo Internet. Ne blokiramo sajtove, ne uklanjamo tuđ sadržaj, ne kažnjavamo i ne zastrašujemo one koji na Internetu izražavaju svoje mišljenje, postavljaju pitanja, iznose stav, kritikuju, služe se satirom i humorom u komunikaciji.

Slobodan pristup: Promovišemo princip dostupnosti mreže za sve.

Otvorenost: Održavamo Internet kao otvorenu mrežu, gde svako slobodno može da govori, komunicira, da se povezuje, piše, čita, gleda, sluša, uči, stvara i istražuje.

Inovativnost: Štitimo slobodu inovativnog i neograničenog stvaralaštva na Internetu i pravo intelektualne svojine ukoliko je autor zahteva. Ne blokiramo nove tehnologije, i ne kažnjavamo inovatore zbog akcija drugih koji upotrebljavaju ili zloupotrebljavaju njihove alate.

Privatnost: Štitimo i svoju i tuđu privatnost i branimo svačije pravo da kontroliše kako se njegovi lični podaci koriste.

 


 

Dodaj svoj potpis

Dodaj svoj potpis

Svojim potpisom podržavaš "Deklaraciju o poštovanju i uživanju internet sloboda" čiji tekst se nalazi iznad formulara za dodavanje potpisa.

**your signature**

326 signatures

Share this with your friends:

   


Pogledaj ko je sve potpisao deklaraciju

Kontaktiraj nas ako imaš problem s dodavanjem potpisa

4 thoughts on “Deklaracija o internet slobodama”

  1. Pingback: Za slobodu na netu | Libreto
  2. Trackback: Za slobodu na netu | Libreto
  3. Pingback: Deklaracija o poštovanju internet sloboda #ULiceCenzuri
  4. Trackback: Deklaracija o poštovanju internet sloboda #ULiceCenzuri
  5. Pingback: Serbia’s ‘Declaration of Internet Freedom’ Wins Big Support from Western Dignitaries - Global Voices Advocacy
  6. Trackback: Serbia’s ‘Declaration of Internet Freedom’ Wins Big Support from Western Dignitaries - Global Voices Advocacy
  7. Pingback: Serbia’s ‘Declaration of Internet Freedom’ Wins Big Support from Western Dignitaries | Freedom, Justice, Equality News
  8. Trackback: Serbia’s ‘Declaration of Internet Freedom’ Wins Big Support from Western Dignitaries | Freedom, Justice, Equality News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *