Browse By

Hasan Elahi (SAD)

Hasan Elahi

Hasan je bloger i multidisciplinarni umetnik koji se bavi novim tehnologijama i medijima i njihovom uticaju na društvo. Profesor je na univerzitetu Merilend, SAD.

Na BlogOpenu će nam ispričati neverovatnu priču: Greškom, 2003. godine, zbog njegovih čestih putovanja i, po svoj pirilici, zbog arapskog porekla, izazvao je sumnju FBI-a koji su ga povezali sa terorizmom i ocenili da predstavlja opasnost za Sjedinjene američke države. Priveden je i pritvoren na aerodromu u Holandiji, prilikom jednog od putovanja na konferencije širom sveta.

Ubrzo nakon što je utvrđena greška i on pušten, ali i sa dosijeom u FBI, odlučio se na nesvakidašnji korak: on svakodnevno, na skoro svaka dva sata, beleži, fotografiše i objavljuje svoje kretanje, svoje račune iz kupovine, svaku, i najmanju sitnicu iz svog privatnog života, koju objavljuje na blogu.

Hasan Elahi izaziva najveće interesovanje publike i medija na konferencijama širom sveta.

U vremenu rasprave o zaštiti identiteta na Internetu, u Novom Sadu će to biti priča o tome kako potpuno ogoljavanje i otkrivanje privatnosti može da postane najjači oblik zaštite identiteta.

Mastrerclass topic: Identity and Privacy in a Wired World

Pratite Hasana:

Dolazak Hasana Elahija na BlogOpen omogućila je Američka ambasada u Beogradu.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *