Browse By

BlogOpen 2011

Kad smo prethodne godine shvatili da se svi znamo, i da je malo toga novog što možemo da kažemo jedni drugima, odlučili smo da ove godine uvažimo ono što je prošlogodišnja publika rekla: dajte nam fenomenalan program!

Da se družimo znamo, tome BlogOpen i služi. A, sada, hajde da proširimo svoja znanja.

BlogOpen 2011 je međunarodna konferencija.

Pripremljen je kvalitetan i obiman program sa predavačima iz Amerike, Engleske, Danske, Švedske i saznaćemo iz prve ruke ono što se dešava u svetu i gde je naše mesto.

Ove godine ugostili smo i službene blogere, iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i, ako ima života u blogu Crne Gore, i odande.

Preselili smo se u drugi prostor.

Uveli smo nagrade

Teme:

 • Najbolje prakse u ličnom i korporativnom kreiranju bloga
 • Sloboda i ograničenja govora, deljenja i korišćenja informacija na Internetu. Linking, filesharing, connecting.
 • Slabosti i snage društvenih medija. Studije slučajeva.
 • Razlike između kopirajta, kopiranja, korišćenja, deljenja i krađe; istraživanje mesta Srbije u regionalnom i širem kontekstu online prava.
 • Digitalna pismenost.
 • Digitalni aktivizam.

Kome je namenjen BlogOpen:

 • Blogerima, tviterašima, korisnicima društvenih mreža
 • Komjuniti menadžerima, inbound marketarima
 • Kreatorima online javnog mnenja, stručnjacima za online marketing
 • Agencijama za marketing
 • Kompanijama koje koriste ili planiraju da koriste društvene mreže
 • PR, ePR stručnjacima i konsultantima

Predavači

Amerika

HASAN Elahi

Hasan Elahi

Hasan je bloger i multidisciplinarni umetnik koji se bavi novim tehnologijama i medijima i njihovom uticaju na društvo.

Na BlogOpenu će nam ispričati neverovatnu priču: Greškom, 2003. godine, zbog njegovih čestih putovanja i, po svoj pirilici zbog toga što liči na Arapina (rodom je iz Bangladeša), izazvao je sumnju FBI-a koji su ga povezali sa terorizmom i Al Kaidom. Od tada, on eksperimentiše na sopstvenom životu u pokušaju da sam sebi, putem Interneta, obezbedi neprekidni 24/7/365 alibi…

(saznaj više)

Evropa

TIFANI Sent Džejms (VB)

Tifani Sent Džejms (copyright: Lift conference 2011)

Tiffany se bavi digitalnom strategijom i edukacijom vlada i korporacija u postizanju više digitalne kompetencije.

Vodila je prvu agenciju za digitalne odnose sa javnošću jedne vlade – u Vladi Tonija Blera. Nekadašnja je šefica Javnog učešća (Head of Public Participation) britanske Vlade, na poslovima savetovanja u postizanju bolje online komunikacije vlade sa građanima i podizanju i izgradnji digitalnih sposobnosti civilnog sektora, kao jednog od ciljeva britanske Vlade. Njen koncept je roll model digitalne kompetencije za većinu evropskih vlada danas.

(saznaj više)

MET Džerhart (OgilvyAction, London)

Met Džerhart

Met radi na čelu odeljenja za društvene medije agencije OgilvyAction, koja pokriva 69 kancelarija širom sveta i upošljava 1700 ljudi.

(saznaj više)

NATAŠA Fris Saksberg (DK)

Nataša Fris Saksberg

Nataša je prva dama društvenih medija i komunikacija Danske.

Na Blogopenu će govoriti o digitalnom ponašanju ljudi – zašto se tako ponašamo online, šta nas motiviše i pokreće da se povezujemo, učestvujemo i angažujemo u digitalnoj komunikaciji.

(saznaj više)

MORTEN Lund (DK)

Morten Lund

Morten Lund (foto: Le Web)

Zovu ga biznis arhanđeo, start up idelog, vizionar. U svom portfoliju ima preko 80 projekata u koje je ulagao, među kojima su svi čuli za Skype, na primer. Svojim modelom investiranja fokusira se na najranije faze projekata. Tvrdi da je start-upu potrebna “pomoć pametnih ljudi, a ne preuzimanje pametnjakovića” (start up needs smart people – not takeovers from smart asses).

(saznaj više)

RIK Falkvinge (Švedska)

Rik Falkvinge

Rik Falkvinge

Aktivista, ideolog i evanđelista ljudskih prava na Internetu. Osnivač je Piratske partije Švedske i zagovornik prava civilnog društva nove generacije u kontekstu digitalne ere.

(saznaj više)

MARK Voermans (Holandija, Microsoft)

Mark Voermans

Razvojni menadžer u Microsoftu, odgovoran za brigu i podršku startup projektima na putu do biznis realizacije. U porfoliju ima 600 start-up projekata širom Holandije.

(saznaj više)

IVAN Brezak Brkan (Hrvatska)

Ivan Brezak Brkan (foto: Marina Filipović Marinshe)

Nekad poznat kao “bloger bez bloga”, danas je osnivač i urednik vodećeg regionalnog bloga Netokracija posvećenog web poslovanju, marketingu i kulturi te novoosnovane međunarodne verzije Netocratic. Stari znanac i prijatelj Blogopena, od prve konferencije.

(saznaj više)

VLADIMIR Stanković Deda (Srbija)

Vladmiri Stanković a.k.a. Deda

Kreator dobre atmo-blogo-tvito-sfere. Radi u jednoj seoskoj osnovnoj školi pored Bora, a blog mu je otvorio sva vrata ovoga sveta

(saznaj više)

Azija

SIMONE Brunoci, Amazon

Simone Brunoci

Zvanični Amazonov evanđelista za veb-servise i cloud computing.

Singapur (saznaj više).

Službeni blogeri

Bosna i Hercegovina

HANA Kazazović

Hana Kazazović

Hana Kazazović

Završila poslovnu školu i imam diplomu ekonomiste (mada konkretno nemam pojma gdje se taj komad papira nalazi u mom životu). Deset godina u privatnom biznisu, trenutno kao vlasnica prodavnice za prodaju suvenira i poklona.

Inače bloger i zaljubljenik u Internet i društvene mreže.

Jedan od osnivača i urednika internet magazina Zenica-Online.

Vjerujem da je u životu mnogo važnija suština nego forma i da samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed, kao i u to da je ključni sastojak uspjeha svake osobe stav “Ja to mogu”.

Blog – Cyber Bosanka

Hana na Twitteru

Hana na LinkedINu

Hrvatska

BORIS Radošević

Boris Radošević

Sasvim slučajan ulazak u svijet online medija davne 2003. godine lansirao je Borisa u bespuća internetskog prostora u kojem se i dan danas (s)nalazi.

Prije nešto više od pet godina pokrenuo je na adresi Gadgeterija.net blog o gadgetima, gadgetolikim pojavama i raznim internetskom bizarnostima gdje provodi vrećinu vremena. Usporedo, bacio se i u vode ‘community managmenta’, a što uspješno prakticira na društvenim profilima stranice tportal.hr Hrvatskog Telekoma.

Borisa je moguće pronaći na Twitteru, Facebooku, Facebook fan stranici Gadgeterije te Twitter profilu iste, no njegove najveće ljubavi smještene su u offline svijetu. Petomjesečna Stela (btw. najmlađa sudionica BlogOpena 2010.) i 436-o mjesečna Zlatka okupiraju većinu njegova vremena na što je izuzetno ponosan. 😉

Makedonija

DARKO Buldioski

Glocal: Inside Social Media

Darko Buldioski

Jedan od osnivača marketinške agencije NewMediaMK i neprofitne NVO Centar za nove medije. Aktivno je počeo da se bavi novi medijima pre šest godina, kao bloger, a potom urednik, trener i konsultant. Učestvovao je u organizaciji konferencije Glocal i mnogih većih i manjih regionalnih konferencija koje se bave novim i društvenim medijima.  Kao konsultatnt, ili CEO agancije NewMediaMK, radio je sa klijentima kao što su KitKet, IDEA, Domitalia, Global Media Publishing, Seavus… Kao službeni bloger ili predavač učestvovao je  na konferencijama širom Evrope: LeWeb, World Blogging Forum, BlogOpen, Social Media Day, eSociety..

Osnivač je i jedan od koautora blogerske mreže komunikacii.net gde se bavi medijima, novim medijima, online marketingom i mobilnim komunikacijama.

Pratite Darka:

http://komunikacii.net
http://emarketing.komunikacii.net
http://newmedia.mk

Velika Britanija

MARKUS Ejgar

Markus Ejgar

Marcus Ejgar (Marcus Agar) je britanski novinar i međunarodni PR konsultant. Na svom popularnom blogu Wild Rooster, piše često i opširno o savremenoj kulturi u Srbiji i Zapadnom Balkanu, sarađuje kao nedeljni kolumnista u Wannabe Magazinu, i redovno piše na portalu Britić (Britansko-srpskom magazinu) i na SAD-srpskoj mreži. Takođe, saradnik je Branding Magazina.

Specijalizovan je kako za direktne komunikacije personalnih i globalnih brendova, tako i za SME i međunarodne NVO.

Puno putuje, obišao je naširoko ceo Balkan. Strastveni je ljubitelj filma, muzike i dobre literature, i uživa u sitnicama kao što su dobra hrana i boca dobrog vina sa dobrim prijateljima.

Blog: Wild Rooster

Email: marcus@marcusagar.com

LinkedIn: Marcus Agar

FourSquare: Marcus Agar

Twitter: @WildRoosterUK

Facebook: Wild Rooster

Moderatori

DRAGANA Đermanović

Dragana Đermanović

Online strateg, predsednica sekcije za online PR pri Društvu Srbije za odnose sa javnošću i konsultant i osnivač u agenciji PRpepper. Kao predstavnica u EUPRERA (The European Public Relations Education and Research Association) i Euroblog asocijaciji, Dragana je takođe i počasni član žirija u Social Media Awards 2011 i ambasador u  WebIT committee .

Prati Draganu:

Blog

@GagaDjermanovic

 

KRUNOSLAV Vidić

Krunoslav Vidić

Nakon gotovo 12 godina rada u novinarstvu, Krunoslav Vidić (1973.) je odlučio promijeniti stranu i uključiti se u političke procese. Od objektivnog promatrača i izvjestitelja, postao je komunikacijski i strateški savjetnik. Posljednja novinarska pozicija mu je bilo mjesto dopisnika iz Republike Srbije za Hrvatsku Radioteleviziju. S formalnim obrazovanjem u društvenim, teologija, i prirodnim znanostima, matematika, te s iskustvom rada u elektroničkim medijima, radio i televizija, Krunoslav je bio stručni suradnik, savjetnik i manager u kampanjama na lokalnim, parlamentarnim, predsjedničkim i unutarstranačkim izborima u Hrvatskoj. Prije prelaska u svijet PR-a, Krunoslav Vidić se bavio i prevođenjem knjiga te poslovnim savjetovanjem. Krunoslav je trenutno savjetnik u Stratego PR savjetovanju.

Krunoslav Vidić je član Upravnog odbora Akademije za politički razvoj te European Association of Political Consultants.

Prati Krunoslava

@KVidic

Program

Poslovni centar NIS-a, Novi Sad

Subota, 08.10.

10.00 – 11.00 Registracija
11.00 – 11.20 Otvaranje
11.20 – 12.45 StartUpOpen – prezentacije finalista
12.45 – 13.15 Limundo koktel
13.15 – 13.30 StartUpOpen – proglašenje pobednika
13.30 – 14.00 Mark Voermans – Innovate or die
14.00 – 14.30 Morten Lund – There is nothing to be afraid of
14.30 – 15.15 Break
15.15 – 15.45 Matt Gierhart – Social Behaviour Trends in Emerging Markets
15.45 – 16.15 Natasha Friis Saxberg – Digital behavior – let’s go deep
16.15 – 16.45 Simone Brunozzi – Cloud stories
20.00 – 24.00 Zajednička večera

Nedelja, 09.10.

10.30 – 11.00 Rick Falkvinge – How bloggers can change the world by digging deeper than reporters
11.00 – 11.30 Vladimir Stanković – Sve nešto lepo uz blogovanje
11.30 – 12.00 Ivan Brezak Brkan – Blogs as your arsenal in creating a better brend
12.00 – 12.15 Short Break
12.15 – 12.45 Hasan Elahi – Identity and Privacy in a Wired World
12.45 – 13.15 Tifanny St James – Digital engagement: Citizens and Government
13.15 – 14.00 Break
14.00 – 15.20 BlogOpen Short – prvi deo
15.20 – 15.50 ERSTE koktel
15.50 – 16.45 BlogOpen Short – drugi deo
16.45 – 17.00 Vip internet prezentacija
17.00 – 17.25 Proglašenje najboljih blogova

StartUpOpen program

U sklopu StartUpOpen takmičenja predstaviće se šest projekata, po redosledu prijavljivanja na konkurs.

11.20 – 11.30 Volimradio.rs
11.35 – 11.45 Mobni.net
11.50 – 12.00 Quick Fix
12.05 – 12.15 Wall Wave
12.20 – 12.30 Wall of Tweets
12.35 – 12.45 Mrkva
12.45 – 13.15 Limundo koktel
13.15 – 13.30 StartUpOpen – proglašenje pobednika

BlogOpen Short program

14.00 – 14.10 Vukašin Stojkov – Startap: šta, zašto, kako?
14.15 – 14.25 Milica Delibašić – GreenDesign.rs: iskustva u započinjanju online biznisa
14.30 – 14.40 Jasna Kamatović – Najbolje prakse u ličnom i korporativnom blogovanju
14.45 – 15.05 Bojan Šćepanović – Korporativni blog (iz ugla vlasnika kompanije)
15.10 – 15.20 Nedim Šabić – Kako iskoristiti SM za SEO?
15.20 – 15.50 ERSTE koktel
15.50 – 16.00 Bojan Đorđević – Kako povećati efikasnost uz gadžete za blogere
16.05 – 16.15 Mite Kuzevski – Digital Activism Case Study: Macedonian Digital Natives Raising Voices
16.20 – 16.30 Borislava Tomasović – Standardi kvaliteta sadržaja sajtova sa zdravstvenim informacijama
16.35 – 16.45 Miloje Sekulić – Veličina jeste bitna

 

0 thoughts on “BlogOpen 2011”

 1. Pingback: Nagradni konkurs konferencije “BlogOpen 2011” | Mobilni Magazin
 2. Trackback: Nagradni konkurs konferencije “BlogOpen 2011” | Mobilni Magazin
 3. Pingback: Miloje Sekulić » Nagradni konkurs konferencije “BlogOpen 2011”
 4. Trackback: Miloje Sekulić » Nagradni konkurs konferencije “BlogOpen 2011”
 5. Pingback: Konferencija „BlogOpen“ dobila donaciju Kraljevine Norveške | Blog Udruženja e-Razvoj
 6. Trackback: Konferencija „BlogOpen“ dobila donaciju Kraljevine Norveške | Blog Udruženja e-Razvoj
 7. Pingback: Доделуваме две беспатни влезници за BlogOpen | К О М У Н И К А Ц И И
 8. Trackback: Доделуваме две беспатни влезници за BlogOpen | К О М У Н И К А Ц И И
 9. Pingback: Blogopen Masterclass 2011, pregled prvog dana // Gadgeterija
 10. Trackback: Blogopen Masterclass 2011, pregled prvog dana // Gadgeterija
 11. Pingback: [подкаст е6_с2] – BlogOpen Masterclass 2011 | К О М У Н И К А Ц И И
 12. Trackback: [подкаст е6_с2] – BlogOpen Masterclass 2011 | К О М У Н И К А Ц И И

Comments are closed.