Browse By

Danijel Šivinjski

Klinac velikih ambicija zaokupljen fotografijom, komunikacijom i medijima. Svoju prvu cameru obscuru je sam izradio od kartona kada se sa svega 10 godina okušao u analognoj fotografiji, od tada ćete ga rijetko vidjeti bez fotoaparata. Iza sebe broji dvije samostalne izložbe “U fokusu” (Novigrad, 2008.) i “Nismo sami” (Pula, 2010.), a njegove radove možete pronaći i na internetu naravno.

Dok je 56k modem bio prespor i The Facebook dosadan, još davne 2005, Danijel je kopao po jednostavnim HTML/CSS-ovima pokušavajući otkriti kako funkcionira ta simbioza kodova. Lansirao je svoj najredizaniraniji sajt sivinjski.com i registrirao se na svim mogućim društvenim mrežama pod nickom sivinjski. Uz vlastite “muke” oko personal brandinga nikad mu nije dosadno, a iskušao se i kao community manager hrvatske inačice Twittera – Zrikka.com.

Blog, kao savršen alat za ostavljanje traga, počeo je pisati na WebTurist.net o internetu, društvenim mrežama, komunikaciji i medijima, iz svoje tinejdžerske perspektive, u početku iz zabave. Zbog neprodužene domene “turist” nestaje bez traga, stoga Danijel svoj blogerski nemir nastavlja krotiti na DieWithoutArt.com, ali ovoga puta mrvicu ozbiljnije i to o umjetnosti.


Klik (do) prijateljstva

Imam puno prijatelja koje sam prvo upoznao na internetu, pa zatim uživo. Internet je čudo. Volio bih podjeliti svoja iskustva po tom pitanju. Upozorio bih posjetitelje na što trebaju pripaziti i kako do sjajne prijateljske priče doći što “bezbolnije”. To je tema o kojoj vredi diskutovati. Predavanje o stvaranju novih prijatelja putem interneta pokazalo bi značaj on-line komunikacije, kao koraka ka upoznavanju uživo.

Prezentacija

Video snimak

One thought on “Danijel Šivinjski”

  1. Pingback: BlogOpen 2010, drugari i sve nešto lepo… / plagosus / blog
  2. Trackback: BlogOpen 2010, drugari i sve nešto lepo… / plagosus / blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *